pátek 16. března 2018

Pokyny ke Skrýším 2018 den před startem


GPX pro stažení do GPS.

Pozice Skrýší nad Google mapou.

Vytištěnou zcela novou podrobnou mapu obdrží závodníci až v den startu.  Bodové ohodnocení a popisy (hinty) jednotlivých skrýší až v okamžiku startu, a to v papírové podobě na startu a současně se objeví v pdf ke stažení zde. Na skrýších ohodnocených 0 body v lese nic není.

Pozor letos nebudou na skrýších kleště, ale zalaminované logo Skrýší (cca 21*21 cm velké) s číslem skrýše a obrázkem, který si bude třeba překreslit do průkazky. Tužky tedy s sebou, a jestli si balíte průkazku, nejlépe nějaký liháč.

Mapa je formátu A3 a není vodoodolně upravena, nějakou tu kapku vydrží, ale systematickou koupel v bažině ne, takže mapník s sebou. Mapa je v měřítku 1 : 24501, ekvidistance 5 metrů, mapa je stínovaná. Severníky na mapě ukazují na magnetický sever, severníky nejsou rovnoběžné s hranou mapy. Silničky, zpevněné cesty by měly mapě být všechny - plná černá čára. Cesty zmapované mapaři OpenStreetMap jsou vyznačeny v mapě černě, čárkovaně; předpoklad je, že v terénu budou. Existence ostatních cest je nejistá a v mapě budou vyznačeny šedě, čárkovaně.

Na tištěné mapě budou experimentálně vyznačeny i tradiční kešky (malá purpurová tečka). V některých výjimečných případech může být v kolečku skrýše i keška, tak jen abyste nebyli zmateni, v terénu by mělo být oboje.

V Dobřívi se předělává silnice a křižovatka silnice II/117 se silnicí od Rokycan je střídavě průjezdná jen v jednom směru se světelným řízením. Při příjezdu od Strašic je dobré odbočit už zde  a zaparkovat na ulici směrem k vodnímu hamru (na břehu Klabavy) - přímo u hospody je parkování omezené. Velké parkoviště u křižovatky před hospodou Hamrovka je veřejné a k dizpozici (shromaždiště ve Staré hospodě) .

Pro zájemce pro archeocaching - u Hůrek se dá nalézt stále GC1TCNP.

Stavitel Aleš Richtr (aka ALLiK team) vzkazuje, že pokud se vše podaří, bude ve stejném polesí zveřejněna během soboty nová keška, takže, kdo rád luštíte, přijdete si na své. 

Na místě bude k dispozici šablona s logem Skrýší a sprejem na textil. Takže když si donesete nějaký hodnotný ohoz, jubilejní tričko Skrýší se stane ozdobou vašeho šatníku.

 -----------------

Dětská trať - děti loví ve zkráceném čase do 13 hodin stejné skrýše jako dospělí. Aby měly víc blízkých lokací ke hledání, mohou si v rámci závodu najít i tradičky v okolí (klasické geokeše bez lampionů). Ty tradičky jsou zakresleny v mapě také, jen odlišené a méně výrazné, aby se nepletly (malá purpurová tečka, doporučujeme před startem obtáhnout). Za každou tradičku mají 1 bod navíc. Nálezy tradiček si poznamenávají na rub průkazky, na vyžádání se musí prokázat fotkou schránky s logbookem. Pozor hledání kešek bez GPS (pokud jste orientační běžec) je těžší než z dálky viditelných lampionů. 

Nejbližší skrýše a tradičky jdou stáhnout v GPX pro dětskou trať (EDIT: už to odkazuje na správný soubor).



Aktuální situace v terénu, skály nikdo neodnesl.