sobota 16. března 2024

Pokyny ke Skrýším 2024 den před startem

GPX pro stažení do GPS.

Pozice Skrýší na Mapy.cz

Parkování všude po Úterý. Nejvíce míst je na náměstí a pak před školou.

Úterský spolek Bárt nám na Skrýše zapůjčil Turbovnu. Díky! Jak uvidíte, jde o nádherné stavení ze 17. století. V roce 2015 hrozilo, že celý objekt spadne. Ale spolek Bárt Turbovnu zachránil. Pořádně si tady úteráci mákli a ještě není hotovo. Prosím přispějte cca 50 Kč na další zvelebování Turbovny. Kasička u registrace.

Spolek Bárt nám zajistí i občerstvení - čaj, káva, limo, pivo, 50 porcí polévky, 25 porcí guláše.

Shromaždiště bude uvnitř Turbovny, pod střechou, nevytápěno. Převlékárna, občerstvení - nalevo. Registrace - napravo (budeme tam od 9:30).

Vytištěnou zcela novou podrobnou mapu obdrží závodníci v den startu při registraci. Bodové ohodnocení jednotlivých skrýší a popisy dostanou závodníci cca hodinu před startem. A to v papírové podobě vyvěšené v Turbovně a současně se objeví jako nový post na tomhle webu. 

Skrýší je letos 32, bodové ohodnocení jenotlivých skrýší je mezi 1-4 body. Pozor novinka v bodování. Některé trojice skrýší budou bonusové. Když navštívíte takovou trojici, nejenom dostanete body za jednotlivé skrýše, ale i bonus 3 bodů. Takových bonusových trojic bude na letošních Skrýších 4. Takže půjde získat až 4x3 bonusových bodů.

Mapa je formátu A3 a je vodoodolně upravena. Tisk Žaket, na Pretex. Mapa je v měřítku 1:20000, ekvidistance 5 metrů, mapa je stínovaná. Severníky na mapě ukazují na magnetický sever, severníky nejsou rovnoběžné s hranou mapy. Silničky, zpevněné cesty by měly mapě být všechny - plná černá čára. Nejisté cesty budou v mapě vyznačeny šedě. Aby bylo lépe čitelné stínování, je nově v mapě les bíle a louky žlutě. Mapa bude s vlaječkou :) Pro ty nejklackovitější je připravena dodatečná mapka s jednou skrýší ve formátu vizitky.
Mapa pro děti bude výřezem v měřítku 1:10000 se skrýšemi v nejbližším okolí Úterý.

Na skrýších budou papíry s kódem (většinou dvojice písmen, které si závodníci opíšou). Závodníci potřebují nějakou psací potřebu (propisku,..). Průkazku "na kreslení" obdržíte na prezentaci v Turbovně. Budeme tam cca od 9:30.

Protože nás asi bude hodně (cca 140), uděláme hromadný start na SV svahu za kostelem sv. Jana Křtitele. Start proběhne přesně v 11:00.

Na startu se objeví vítězové minulých ročníků! Pili 3x vítěz a Seskočil z rudé skály a vyrazil si dech - 2x. To bude boj :)

Nerušte mnichy. Pokud se dostanete až na sever mapy poblíž trapistického kláštera v Novém Dvoře, oběhněte ho prosím v uctivé vzdálenosti.

Pokud chcete být započítaní do Pražské zimní ligy, uveďte do přihlášky u registrace jméno, pod kterým jste v lize vedeni, aby vám mohl být započítán i výsledek ze Skrýší.

PS Loni mi vyšla knížka pohádek Z chlupaté deky, vezmu pár výtisků s sebou, kdyby si někdo chtěl počíst. V souboru deseti pohádek je i jedna sportovní :) O džudistovi Frňálkovi.
PPS Knížka je nominovaná v anketě o Nejoblíbenější knihu roku. Dá se hlasovat zde. Díky! Aleš